Ingrediente

– 5 foi de alge

– 1 cană de orez bob mic (orez de sushi)

– 1/2 kg de carne de vită – ulei de susan

– o legătură de spanac (proaspăt sau congelat) – murături (castravete murat, gogoșari în oțet, ardel murat) – în Coreea se folosește ridiche galbenă murată, noi, însă, punem ce avem noi autohton). Putem folosi și gogoșari sau castraveți proaspeți, este la fel de bun.

– un morcov mare

– 3 căței de usturoi

– 3 ouă

– 2 lingurițe de zahăr brun sau alb

– sare și piper, după gust.

Preparare

Fierbeți orezul cu o jumătate de linguriță de sare și 2 lingurițe de ulei de susan, amestecând din când în când, să nu se prindă de oală. După ce e bine fiert, lăsați-l acoperit cu un capac câteva minute, după care lăsați-l să se răcească un pic, până pregătiți celelalte ingrediente.

Tăiați carnea în fâșii lungi și lăsați-o la marinat cu un cățel de usturoi, 2 lingurițe de soia, piper, zahăr și 2 linguri de ulei de susan. Prăjiți-o într-o tigaie la foc mic, cu un pic de ulei (sau pe grătar, cum doriți) până este pătrunsă.

Fierbeți spanacul cu un pic de sare, 2 căței de usturoi și 2 linguri de ulei de susan. După fierbere, scurgeți-l bine (cu mâna) și tocați-l mărunt.

Fierbeți morcovul cu un pic de sare, după care tăiați-l în fâșii lungi și subțiri.

Preparați o omletă simplă, doar cu un pic de sare, și după ce s-a răcit, tăiați-o în fâșii lungi și 2 cm grosime.

Pe un șervet de bambus se așază foaia de alge, pe care se pune orezul (pe o jumătate din foaie și se lasă cam 2 cm distanță de marginea foii, pentru a nu ieși orezul în timpul rulării), după care se pun celelalte ingrediente pregătite anterior (carnea, spanacul, morcovul, omleta și murăturile), în lungul sensului de rulare.

Se rulează strâns, cu ajutorul șervetului.

 

Tăiați ruloul în felii groase cam de 2 cm. Pentru a se putea ușor, fără să se rupă, ungeți atât ruloul cât și cuțitul cu un pic de ulei de susan.

Puteți să îl serviți cu sos de soia și/sau sos dulce de ardei iute.

Kimbap-ul mai este cunoscut și sub denumirea de „sushi coreean”.


 

Baftă și poftă bună!!!
lang="ro-RO"> Kimbap | KorJapFan
Site icon KorJapFan

Kimbap

Exit mobile version