//Șapte realizări de excepție ale trupei Super Junior, datorită cărora putem spune că sunt un simbol în K-Pop

Șapte realizări de excepție ale trupei Super Junior, datorită cărora putem spune că sunt un simbol în K-Pop

Trupa Super Junior este una dintre cele mai respectate și iubite trupe din a doua generație K-Pop, și asta din motive bine întemeiate.
Astăzi, 6 noiembrie 2019, trupa împlinește 14 ani de la debut și, deși au plecat la drum în formație de 13, iar acum au rămas doar 9 membri, încă sunt iubiți și adorați în întreaga lume.
De la debutul din 2005, trupa Super Junior a contribuit enorm la valul Hallyu și la popularizarea K-Pop-ului în întreaga lume prin originalitatea muzicii lor. În cei 14 ani de activitate, putem spune că acești idoli au schimbat dramatic legile industriei muzicale sud-coreene.Vedeți mai jos cele mai de impact momente din industria K-Pop de-a lungul anilor ale trupei Super Junior:

1. A fost prima trupă de idoli care au promovat în China
Este bine știut faptul că în Super Junior a existat un sub-unit Super Junior M (SJ-M), acesta fiind un sub-unit chinez. Din Super Junior M făceau parte Han Geng, Donghae, Siwon, Ryeowook, Kyuhyun și membrii de origine chineză, Henry și Zhou Mi, care au făcut parte exclusiv din SJ-M. La acea vreme, Super Junior M a fost prima trupă internațională din China, din care făceau parte membri care erau atât sud-coreeni, cât și chinezi. Acest sub-unit a reușit ca trupa Super Junior să intre ușor pe piața muzicală chineză. Ei debutând cu versiunea în limba chineză a piesei „U”.

2. În anul 2008, au câștigat „Favorit Artist Korea” la MTV Asia Awards
Popularitatea trupei Super Junior a crescut, după debut, cu fiecare piesă lansată. În anul 2008, ei au fost prima, dar și ultima trupă din cea de-a doua generație de idoli K-Pop care au câștigat premiul „Favorite Artist Korea” la MTV Asia Awards, întrucât acesta a fost ultimul an în care s-a ținut acest festival.

3. Coregrafia piesei „Sorry Sorry” a devenit virală în întreaga lume
Lovitura trupei Super Junior la nivel internațional a venit odată cu hit-ul „Sorry Sorry” din 2009, piesă de pe cel de-al treilea album al lor, cu același titlu. În afară de succesul muzical al criticilor și cel comercial, dansul din piesă a înnebunit de-a dreptul întreaga lume. Nu este nicio îndoială că și datorită acestei piese valul K-Pop a reușit să fie cunoscut în întreaga lume. Ca dovadă, vedeți mai jos coregrafia acestei piese puse în scenă de pușcăriașii unei închisori din Filipine:4. La Universitatea Oxford s-a ținut un seminar dedicat trupei Super Junior
În anul 2013, membrii trupei au primit o invitație din partea Asociației Asian Pacific de la Oxford și Consiliul Studenților Sud-Coreeni pentru a ține un seminar cu titlul „Super Junior: The Last Man Standing”. La acel moment, Eunhyuk, Siwon, Kyuhyun și Kangin au participat, în calitate de invitați speciali la seminarul acestei prestigioase universități britanice. Ei au vorbit despre succesul lor ca artiști și despre părerea lor despre valul K-Pop și Hallyu.

5. În anul 2015, au câștigat „Choice International Artist” la Teen Choice Awards (Statele Unite ale Americii)
O altă realizare remarcabilă a fost nominalizarea pentru prima dată la două noi categorii la premiile americane „Teen Choice Awards” și câștigarea celor două premii, „Choice International Artist” și „Choice Fandom”, asta demonstrând faima lor internațională și existența ELF-ilor în întreaga lume, care i-au susținut și iubit mereu.

6. Au fost primii artiști K-Pop care au intrat în clasamentul pieselor latino din Billboard
Piesa „Lo Siento” din 2018 este considerată de către prestigioasa revistă Billboard una dintre cele mai importante și semnificative moșteniri muzicale a trupei Super Junior, deoarece a reușit să intre în clasamentele muzicale latino, ei fiind primii artiști K-Pop care au reușit această performanță. Piesa lor s-a situat pe locul 13 în clasamentul „Billboard’s Latin Digital Song Sales” și pe locul 2 în clasamentul „Billboard’s World Digital Song Sales”. Introducerea vibrațiilor latine în muzica lor nu este chiar o noutate, ei mai cochetând cu acest stil și în piesa lor „Mamacita” din 2014.

7. Au fost primii artiști străini care au câștigat premiul „Artistul Anului” la KKBOX Music Awards
Muzica trupei Super Junior a fost și este foarte apreciată în Taiwan, ei câștigând la KKBOX Music Awards premiile „Best Korean Singer of the Year” în anul 2012 și „Best Korean Artist” în 2013 și 2015. Anul acesta, însă, trupa Super Junior a realizat un record, câștigând premiul „Artist of The Year”, ei fiind prima trupă non-taiwaneză care reușește să câștige acest prestigios trofeu din industria muzicală asiatică.
Sursa: soompi.com