//Studii au confirmat că mâncarea asiatică picantă este cel mai bun tratament pentru răcelile comune

Studii au confirmat că mâncarea asiatică picantă este cel mai bun tratament pentru răcelile comune

Studii recente au arătat că, pentru ameliorarea simtomelor răcelii, cel mai bun remediu este consumul mâncărurilor picante, sub formă de supe calde sau sosuri picante.

„Capsaicina, care se găsește în ardelul iute, s-a demonstrat că este un bun antiviral și anti-inflamator” a declarat nutriționistul Lisa Cohn.

Capsaicina se regăsește în mâncărurile coreene cu ardel iute, precum și în alte bucătării asiatice, cum ar fi cea thailandeză sau indiană. O înghițitură dintr-un fel de mâncare picantă ajută la decongestionarea nasului și a căilor respiratorii.În caz de răceală, încercați supa coreeană Gochujang sau supa picantă thailandeză cu nucă de cocos.

Ingredientul cel mai important din mai toate bucătăriile asiatice este usturoiul, care a fost demonstrat ștințific că este un bun remediu împortiva simptomelor de răceală și gripă și crește imunitatea organismului.

Puiul picant prăjit cu usturoi (Kanpungi) poate fi o bună opțiune de masă atunci când sunteți răciți!

Alte condimente folosite în rețetele asiatice și bune remedii pentru combaterea răcelilor și a gripei sunt: chimenul, chimionul, anasonul, turmericul, nucșoara și semințele de muștar, deoarece conțin mult zinc.

Acum știți ce ar trebui să mâncați ca să țineți la distanță gripa și răceala!
Sursa: koreaboo.com