//Sulli a stârnit o adevărată controversă printre internăuți, salutând sfârșitul interzicerii avorturilor în Coreea de Sud

Sulli a stârnit o adevărată controversă printre internăuți, salutând sfârșitul interzicerii avorturilor în Coreea de Sud

Internetul a reacționat la recenta postare a fostei membre a trupei f(x), Sulli.

Ieri, 11 aprilie a.c., Sulli a salutat pe contul ei de Instagram decizia de anulare a interzicerii avorturilor în Coreea de Sud.Ea a postat o fotografie cu flori alături de comentariul: „#11.04.2019 – abolirea infracțiunii avorturilor. Este o zi onorabilă! Libertatea de a alege pentru toate femeile”.

Imediat după această postare, o mulțime de internăuți au scris numeroase comentarii pe profilul ei, fiecare argumentându-și propriile păreri, stârnind astfel o adevărată controversă pe acest subiect.
În Coreea de Sud există o lege dată în 1953, care interzice avorturile, medicii care fac întreruperi de sarcină sunt pedepsiți cu peste doi ani de închisoare, în timp ce femeile pot fi pedepsite cu maxim 1 an de închisoare sau plata unei amenzi penale de 2 milioane de woni (aproximativ 1.750 de dolari).
Ieri, 11 aprilie a.c., Curtea Constituțională a Coreei de Sud a declarat această lege ca fiind neconstituțională și a ordonat Adunării Naționale (Parlamentul) să revizuiască această lege și să ridice această interdicție până la sfârșitul anului viitor.

Cu toate că este o victorie majoră a celor care au militat pentru dreptul femeilor de a alege, există destul de mulți cetățeni sud-coreeni care cred că această lege ar trebui să rămână în vigoare.
Sursa: kstarlive.com

TAGS: