//Surprinzătoarea poveste de viață de până acum a lui Jackson, membrul trupei GOT7

Surprinzătoarea poveste de viață de până acum a lui Jackson, membrul trupei GOT7

El a renunțat la visul său olimpic, pentru a sta pe scenă alături de membrii trupei GOT7.

Toată lumea știe că Jackson este principalul rapper, dansator și imaginea trupei GOT7, dar până a ajunge aici a avut o călătorie lungă și interesantă.Iată cum un copil care s-a luptat cu boala ADHD, a ajuns unul dintre cele mai mari staruri din Asia.

Cu toate că pare a fi sud-coreean, Jackson Wang este din Hong Kong, el născându-se pe 28 martie 1994, din părinți sportivi.

Tatăl său, Wang Ruiji, a fost scrimer profesionist și a câștigat o dată medalia de aur la Jocurile Asiatice, iar mama sa a practicat gimnastica acrobatică în Shanghai.În mod natural, cu astfel de părinți care practică sportul, și Jackson a avut înclinații sportive, începând să practice gimnastica, încă de la o vârstă fragedă.

Deoarece gimnastica influențează creșterea corpului, părinții acestuia l-au transferat la scrimă, pe când avea 10 ani, de teamă că Jackson nu ar crește înalt.
Antrenându-se sub supravegherea tatălui său și a altor antrenori buni, Jackson a devenit repede un sportiv de performanță, cucerind numeroase medalii la diverse competiții, iar în anul 2010 a ajuns pe locul #11 la Olimpiada de Vară pentru Tineret.
Dar viața și școala nu au fost la fel de ușoare. El a mers la o școală publică obișnuită, iar profesorii lui s-au plâns constant că este prea activ, vorbăreț și agitat în timpul orelor și le-a sugerat părinților că ar putea suferi de boala ADHD, adică tulburare hiperchinetică cu deficit de atenție, o boală psihică ce are ca efect un comportament impulsiv și dificultăți de concentrare. Dirigintele lui Jackson le-a recomandat părinților acestuia să îl înscrie la o școală internațională, care să se potrivească mai bine nevoilor lui. Așa că, datorită faptului că a urmat Școala Internațională Americană din Hong Kong, pe lângă faptul că în această școală existau copii cu aceeași boală ca a lui, a învățat și foarte bine limba engleză, dar continuând și practicarea scrimei.
Deși Jackson se aștepta pe atunci ca scrima să fie drumul și cariera sa în viață, totul s-a schimbat în momentul în care un reprezentant al agenției JYP Entertainment din Coreea de Sud a vizitat Școala Internațională Americană din Hong Kong.

Puștiul de 16 ani, care juca baschet pe atunci, a atras imediat atenția reprezentantului agenției, prin înfățișarea sa. Jackson însuși a povestit într-un interviu cum reprezentantul de la JYP l-a luat deoparte și i-a spus că dacă vrea să devină o celebritate, compania lui va ține în scurt timp o audiție la Kowloon. Jackson s-a înscris la acea audiție, doar pentru că JYP era agenția trupei BigBang, al cărui fan devenise de curând, el fiind extrem de uimit și mândru că agenția idolilor lui l-au racolat.Au fost 2.000 de aplicanți pentru acea audiție, dar prin talentul său nativ, Jackson a ocupat primul loc. Jackson a reușit să treacă de audiția companiei JYP în decembrie 2010, dar a avut de luat atunci o decizie grea: să rămână sportiv sau să devină un idol?

La început, părinții lui Jackson s-au opus ideii de a se alătura industriei de entertainment, iar mama lui Jackson i-a spus că dacă vrea să devină idol, trebuie ca mai întâi să devină cel mai bun scrimer de pe continent.

Într-un astfel de moment, mulți adolescenți ar fi renunțat, dar nu și Jackson. După audiție, s-a concentrat pe scrimă și, datorită abilităților sale sportive și a tenacității sale, a reușit să câștige două medalii de aur la competiția Asian Junior și Campionatul de Scrimă Cadeți din 2011.Imediat după aceste succese, i s-a oferit o bursă la prestigioasa Universitatea Standard din California, pentru a intra în echipa de scrimă a școlii.

Dar Jackson și-a urmat această nouă pasiune, astfel că în iulie 2011, cu binecuvântarea și acceptul părinților lui, s-a mutat în Coreea de Sud și a devenit trainee K-Pop.

Cu toate că reușise să iasă pe primul loc la audiție, el nu avea deloc cunoștințe despre dans și muzică. În comparație cu scrima, unde era în top, aici a trebuit să o ia de la zero, în compania JYP Entertainment.
Pentru a reuși să ajungă la nivelul celorlalți trainee, Jackson și-a folosit întreaga energie și tenacitate pe care le acumulase ca și sportiv, astfel că petrecea șase ore zilnic în sala de antrenamente.
Așa că, după doar doi ani de pregătire, tânărul Jackson de 20 de ani a reușit să învingă mulți alți trainee și a devenit membrul trupei GOT7. Trupa a debutat în ianuarie 2014, cu piesa „Girls Girls Girls” și a devenit repede una dintre cele mai iubite și de succes trupe de băieți din Coreea de Sud.Dar Jackson nu s-a oprit aici. Hotărât să își facă un nume nu numai în industria de muzică sud-coreeană, el a apărut în numeroase show-uri de divertisment, începând cu emisiunea „Roommate” de la canalul SBS, din 2014. S-a descurcat atât de bine în acel show, încât a câștigat în acel an trofeul la SBS Entertainment Awards Rookie 2014.

Fiind nativ din Hong Kong, evident că este și vorbitor fluent de limba chineză, așa că s-a alăturat și show-urilor de divertisment de la televiziunile chineze.În doar câțiva ani, Jackson devenise deja o stea în ascensiune în multe țări de pe glob. Cu toate că suferă de ADHD, lucru dezvăluit de acesta într-o emisiune din China, el nu a permis niciodată acestei boli să stea în calea visurilor sale.

Până în 2017, Jackson avea propria sa echipă de management (Team Wang), un album solo în limba chineză și un single în limba engleză. Cu industria muzicală în palma sa, a început să apară din ce în ce mai mult în reclame publicitare a unor companii globale puternice, cum ar fi Pepsi, Adidas și Lenovo.Fiind atât de cunoscut în întreaga Asie, Jackson a fost desemnat Ambasador al Marii Chine și mesager al turismului în Hong Kong, iar acum are și propria sa figură de ceară la Muzeul Madame Tussauds din Hong Kong.

Cel mai recent succes înregistrat de Jackson în nume personal este lansarea brandului de modă intitulat Team Wang Design, în care Jackson este director de creație. Așa că, acum, nu este nicio surpriză faptul că el se află în primii 50 în clasamentul TOP 100 Forbes China Celebrity.

Cu toate că ajuns atât de departe la doar 26 de ani, fanii lui Jackson sunt convinși că idolul mai are numeroase lucruri frumoase de arătat și realizat, atât ca membru al trupei GOT7, ca interpret solo, ca personalitate TV, creator de modă și multe altele!
Sursa: koreaboo.com