//Majoritatea tinerilor sud-coreeni nu își mai doresc să se căsătorească

Majoritatea tinerilor sud-coreeni nu își mai doresc să se căsătorească

Ultimele statistici sud-coreene relevă faptul că majoritatea tinerilor din această țară se îndepărtează tot mai mult de dorința de a își întemeia o familie.Rezultatele unor  sondaje din 2016 au arătat că mai mult de jumătate dintre tinerii sud-coreeni cred că a se căsători nu reprezintă o prioritate și o necesitate pentru ei: „51,4% dintre respondenți, cu vărsta între 13 și 24 de ani au răspuns că, căsătoria nu este obligatorie”.

Numeroși respondenți au declarat că din ce în ce mai mulți tineri sunt decepționați de mariajul lor.

„Procentul este în creștere de la an la an deoarece în 2010 doar 36,7 % dintre tineri aveau această percepție asupra căsătoriei” – Statistici Oficiale.

Surprinzător este faptul că și multe persoane mai în vârstă (între 50 și 69 de ani) sunt de acord cu aceasta, spunând că acum căsătoria nu mai este necesară.
Din ce în ce mai mulți tineri sud-coreeni aleg să se concentreze mai mult pe educație și carieră în defavoarea întemeierii unei familii.

„Ultimele studii arată că a scăzut mult rata natalității iar trendul unei căsătorii la o vârstă mai înaintată este în creștere” – au declarat cei de la Institutul de Statistică.

Deci, se pare că bărbații sud-coreeni nu fug de mirese, ci pur și simplu nu îi interesează căsătoria.

Sursa: koreaboo.com