//Top 10 companii de entertainment sud-coreene și trupele lor care le-au adus profituri frumoase

Top 10 companii de entertainment sud-coreene și trupele lor care le-au adus profituri frumoase

Toate companiile de profil din Coreea de Sud dețin multe trupe K-Pop de succes dar, în fiecare dintre acestea, există întotdeauna o trupă care le aduce mult mai mulți bani.În zilele noastre, multe companii sud-coreene lansează și promovează diverse trupe sau diverși artiști și, unii dintre ei, devin deosebit de prețioși pentru companie cu cât le crește popularitatea și atrag numeroși fani. Acest lucru obligă compania la creșterea cheltuielilor pentru promovarea acelei trupe dar și profitul de pe urma lor crește exponențial.   
Vedeți mai jos cele mai importante companii din industria K-Pop și trupele lor care le aduc profituri „frumușele”.

SM Entertainment – TVXQ

În ciuda faptului că SM Entertainment are multe trupe bune, populare și care le aduc venituri consistente, niciuna dintre ele nu se compară cu succesul trupei TVXQ și revenirea lor pe piața japoneză. În prima jumătate a anului 2016, trupa a câștigat peste 100 bilioane de Won (aprox. 900.000 $).

TVXQ
JYP Entertainment – 2PM

După 10 ani de activitate, trupa 2PM este încă în fruntea clasamentului trupelor care aduc cei mai mulți bani companiei lor, JYP Entertainment, mai ales după promovarea lor din Japonia. Deși trupe precum GOT7 sau Twice câștigă multă popularitate și mulți fani în ultima vreme, tot 2PM rămân cei mai vandabili și aducători de profit companiei.

2PM

YG Entertainment – BIGBANG

Nu e nicio surpriză pentru nimeni că cea mai profitabilă trupă pentru compania YG Entertainment este trupa BIGBANG. Încă de la debutul lor din 2006, trupa a asigurat companiei peste 80% din totalul câștigurilor acesteia.

BIGBANG

Woolim – INFINITE

În momentul în care trupa Infinite și-a câștigat recunoașterea pe piața sud-coreeană și internațională, același lucru s-a întâmplat și cu compania Woolim. Trupa asigura peste 85% din veniturile companiei iar acum, când trupa rock NELL a părăsit compania Woolim, Infinite le aduce mai mult de 95% din câștigul acesteia.

Infinite

WM Entertainment – B1A4

B1A4 este trupa care, fără dar și poate, a ajutat mult mica companie să crească ca și valoare pe în industria K-Pop. Înainte de B1A4, WM Entertainment nu avea nici măcar clădirea lor proprie dar au reușit să își cumpere una după ce popularitatea trupei B1A4 a crescut vertiginos. Mai mult de atât, compania a reușit să mai lanseze o trupă, Oh My Girl, tot datorită câștigurilor obținute de pe urma băieților B1A4.

B1A4

KQ Entertainment – Block B

După plecarea lor de la compania Stardom Entertainment, băieții din trupa Block B au semnat un contract cu o agenție nouă, KQ Entertainment (fosta Seven Seasons), aceștia fiind singurii furnizori de venituri pentru această companie.

BlockB

FNC Entertainment – FT Island

Chiar dacă în această perioadă trupa AOA este cea mai populară și recunoscută trupă a companiei FNC, trupa FT Island a adus compania la nivelul la care este astăzi. Uriașul profit adus de FT Island a ridicat această companie.

FT Island

Pledis Entertaainment – SEVENTEEN

Seventeen a fost salvarea companiei Pledis chiar de la debutul băieților, din 2015. Compania era în declin dar au reușit să se ridice din nou datorită exploziei spectaculoase a popularității trupei SEVENTEEN. Compania tocmai a lansat o nouă trupă, PRISTIN.

Seventeen

Big Hit Entertainment – BTS

Big Hit a devenit „big” după o perioadă de timp de la debutul băieților din trupa BTS. Compania și-a început activitatea cu multe datorii dar, acum, după succesul răsunător și popularitatea imensă a trupei, compania a reușit să își plătească toate datoriile. Trupa BTS aduce companiei lor peste 95% din veniturile totale ale acesteia.

BTS

TOP Media – TEEN TOP

Băieții din trupa TEEN TOP au reușit să aducă gloria companiei lor TOP Media și devenind trupa numărul 1 de furnizori de venituri pentru aceștia. Trupa a suferit o lovitură destul de puternică prin plecarea unuia dintre membri, L.Joe, dar trupa încă este cotată destul de bine pe piață.

Teen Top
 

Sursa: koreaboo.com