//Translator K-Pop din Hong Kong a povestit detalii de culise și momente memorabile trăite alături de idoli K-Pop

Translator K-Pop din Hong Kong a povestit detalii de culise și momente memorabile trăite alături de idoli K-Pop

Atunci când trupe K-Pop au concerte sau susțin conferințe de presă în Hong Kong, cel care asigură legătura cu publicul este Austin.

Austin a lucrat la numeroase evenimente a numeroase trupe K-Pop celebre, cum ar fi BTS, BigBang, Infinite, EXO și mulți alți idoli care au vizitat Hong Kong-ul.Acesta a dat de curând un interviu și a dezvăluit multe detalii ale vieții de translator a celebrităților Hallyu, precum și momente memorabile trăite alături de aceștia atunci când s-au întâlnit cu fanii obsedați (sasaengs).

Atunci când celebritățile sud-coreene sosesc la aeroport, translatorului i se cere să îi aștepte, să îi ducă la hotel, să îi însoțească la cumpărături, să îi conducă la repetiții noaptea și la concerte. De aceea, translatorul stă întotdeauna la același hotel cu idolii.

Austin a povestit un moment deosebit pe care l-a trăit alături de membrul trupei Infinite, L: „Deja eram presați de timp. În momentul în care eram pe punctul de a părăsi un magazin, am văzut o mare de oameni strânși la fereastră. În clipa aceea, L m-a înșfăcat și am luat-o la fugă. Am fost urmăriți de sute de fani pe o distanță de câteva străzi și nu au plecat decât după ce am ajuns la hotel”.Austin a mai explicat ce mai trebuie să facă de obicei un translator: uneori, artiștii mai uită diverse lucruri, așa că translatorul trebuie să discute cu șoferul pentru a putea să meargă și să recupereze obiectele uitate ale acestora. Totodată, trebuie să putem face toate aranjamentele necesare atunci când hainele lor se strică sau se rup. De aceea, un translator trebuie să știe să facă multe lucruri, deoarece se poate confrunta cu multe situații neprevăzute pe care trebuie să le rezolve.

Partea cea mai interesantă a acestei slujbe o reprezintă câștigul în bani, având în vedere că acesta este doar un job part-time și cel mai solicitat pe timp de vară.

În Hong Kong, un translator cu 1 – 2 ani experiență, câștigă de la 127 de dolari până la 255 de dolari pe zi, dar crește pentru cei cu peste 5 ani de experiență în acest domeniu, aceștia putând câștiga între 255 dolari și 383 de dolari pe zi.
Sursa: koreaboo.com