//Trupa BTS va primi din partea guvernului sud-coreean Ordinul pentru Merite Culturale

Trupa BTS va primi din partea guvernului sud-coreean Ordinul pentru Merite Culturale

Trupa BTS va fi special onorată de către statul sud-coreean!

În luna august a acestui an, a fost anunțat faptul că BTS au fost nominalizați de către guvernul din Coreea de Sud, alături de alte 11 nume, pentru primirea Ordinului pentru Merite Culturale în acest an.Astăzi, 8 octombrie a.c., au fost anunțați câștigătorii.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albastre (instituția prezidențială a Coreei de Sud) a declarat: „S-a decis ca Ordinul Hwagwan pentru Merite Culturale să fie înmânat celor șapte membri ai trupei BTS, care au răspândit hallyu (valul sud-coreean ) și au contribuit la dezvoltarea culturii populare și a artelor”.

Primul Ministru al Coreei de Sud, Lee Nak Yeon, a spus: „Cu atât de mulți tineri din țări străine care cântă împreună versurile în limba noastră, nu numai că au răspândit cultura hallyu, dar au contribuit și la răspândirea limbii coreene”.

Trupa BTS este prima trupă de idoli K-Pop care primesc o distincție atât de înaltă din partea statului sud-coreean, iar membrii trupei sunt cele mai tinere persoane recompensate cu acest ordin.

Cu această distincție, Ordinul Hwagwan pentru Merite Culturale a fost recompensat în acest an și veteranul actor Lee Soon Jae.
Sursa: soompi.com

TAGS: