//Trupă K-Pop aflată pe lista neagră a fostei Președinte a Coreei de Sud Park Geun Hye

Trupă K-Pop aflată pe lista neagră a fostei Președinte a Coreei de Sud Park Geun Hye

Recent a fost dezvăluit faptul că trupa K-Pop 24K, precum și managerul trupei, se aflau pe lista neagră a guvernului Coreei de Sud, din timpul mandatului Președintei Park Geun Hye.

 Alături de aceștia se mai aflau numeroși artiști, prezentatori, agenții sau persoane publice sud-coreene.Ei au fost considerați dușmani ai acelui guvern din cauza susținerii actualului Președinte, Moon Jae In, în campania prezidențială din anul 2012. Trupa 24K au cântat în campania lui Moon Jae In și au apărut în clipuri video alături de acesta.

Citând revista The Straits Times, lista neagră, de a cărei existență s-a aflat în anul 20146, avea ca scop privarea acestor artiști de subvenții de la stat și de finanțare privată și punerea lor sub supraveghere. Mulți dintre cei aflați pe această listă și-au exprimat sprijinul pentru partidele de opoziție sau au criticat atât pe fosta Președintă Park Geun Hye cât și politica dictatorială dusă de tatăl acesteia, Park Chung Hee (fost General de Armată și Președinte al Coreei de Sud în perioada 1961 – 1979).

Un reprezentant al agenției trupei 24K, Choeun Entertainment, a declarat: „Probabil din cauza acestei liste negre, trupa nu a putut fi prezentă aproape la niciun show”.  Într-adevăr, această trupă a fost văzută în show-uri televizate extrem de rar. De aceea, ei s-au concentrat mai mult pe promovarea în alte țări și de pe alte continente, inclusiv în Europa, Statele Unite ale Americii sau în America de Sud.

În orice caz, acum că Moon Jae In se află la conducerea țării, fanii cred că trupei 24K le va fi mai ușor să se promoveze și în țara lor.

Mult succes, 24K!
Sursa: kstarlive.com

TAGS: