//Un nou hashtag, „#DoYouWantKorea”, face înconjurul lumii

Un nou hashtag, „#DoYouWantKorea”, face înconjurul lumii

„#DoYouWantKorea” a apărut ca o reacție internațională la comportamentul rasist din Brazilia. 

Trendul a apărut după ce gazda unui show de televiziune de Brazilia a folosit gesturi și comentarii rasiste în timpul unui interviu a trupei sud-coreene KARD.

Fanii din întreaga lume au reacționat prompt întreptându-se împotriva brazilienilor, în general, pentru acel comportament.
reactia site-ului koreaboo.com

Traducere poza: „ Din punct de vedere economic, social și educațional Brazilia este în urma Coreei de Sud. Țara lor nu are nimic bun și îndrăznesc să vorbească? Lol… Ei îndrăznesc să denigreze una din primele trei țări din Asia de Est? În afară de fotbal, nu au nimic cu ce se lăuda, lol.” – Koreaboo

Controversa a fost începută pe popularul site coreean, Nate ca apoi toate acele comentarii să fie traduse în engleză de fani.

Toți fanii i-au numit pe brazilieni „xenofobi” și „rasiști”.

Fanii brazilieni s-au alăturat și ei discuțiilor de pe acest hashtag atacându-i, în multe postări, pe coreeni. Ei au acceptat faptul că gazda acelei emisiuni a greșit, dar mulți dintre ei au fost furioși pe faptul că, din cauza unui incident singular, creat de o persoană, toată țara lor e denumită xenofobă și rasistă.

Traducere tweet: „Nimeni nu ia apărarea acelui prezentator brazilian, el a fost întotdeauna un mizerabil. Dar nu, nu poți spune rahaturi despre țara mea #doyouwantkorea ”

De fapt, proporțiile scandalului sunt mult mai mari decât se poate descrie într-un articol.
Sursa: koreaboo.com