//Vedeți care este topul agențiilor din industria K-Pop

Vedeți care este topul agențiilor din industria K-Pop

Clasamentul de anul acesta al agențiilor din industria de entertainment din Coreea de Sud a suferit modificări după scandalurile continue în care YG Entertainment a fost implicată.

Astfel, conform clasamentului realizat în funcție de vânzările de albume din 2019, YG Entertainment, care a fost dintotdeauna printre primele trei mari companii de profil, alături de SM și JYP, a căzut anul acesta pe locul 5.Clasamentul se bazează pe Gaon Chart și se calculează totalul vânzărilor de albume în perioada ianuarie – octombrie 2019.

Astfel, pe primul loc se află compania trupei BTS, Big Hit Entertainment, cu un total de vânzări de albume de 6.312.409, urmată de SM Entertainment, cu o vânzare de 3.714.079 albume, diferența dintre primele două locuri fiind una semnificativă.

Compania YG Entertainment, care după scandalul în care a fost implicat Seungri (BigBang), scandalul cu droguri a membrului trupei iKon, B.I., petiția lansată de fanii K-Pop pentru închiderea activității acestei agenții a dus la căderea abruptă a acesteia în topul companiilor de profil, cu doar un total de 819.022 albume vândute, fiind întrecută de Pledis Entertainment, agenția trupei NU’EST.
Sursa: koreaboo.com

TAGS: