//Vedeți care sunt „Melodiile Anului” câștigate la MAMA din 2010 până în 2019!

Vedeți care sunt „Melodiile Anului” câștigate la MAMA din 2010 până în 2019!

De-a lungul anilor, aceste melodii au fost votate ca fiind cele mai bune din acel an.

Unele dintre cele mai importante premii din industria muzicală sud-coreeană sunt cele de la Mnet Music Awards (MAMA), cel mai prestigios fiind marele premiu (daesang) „Melodia Anului” („Song of the Year”).Vedeți mai jos care trupe și cu ce piese au câștigat „Song of the Year” din 2010 și până anul acesta:

Anul 2010: Miss A – „Bad Girl Good Girl”

Când trupa Miss A a lansat piesa „Bad Girl Good Girl” pe 1 iulie 2010, aceasta a devenit un mare hit, dominând clasamentul Gaon. Fiind și piesa lor de debut și demonstrând că este una dintre cele mai tari trupe nou lansate, nu a fost nicio surpriză pentru nimeni atunci când această piesă a câștigat premiul „Melodia Anului”.

Anul 2011: 2NE1 – „I Am The Best”

2NE1, cunoscută ca una din cele mai tari trupe feminine K-Pop din cea de-a doua generație, a dat lovitura odată cu lansarea piesei „I Am The Best”. La lansare, piesa a ocupat locul 4 în clasamentul Gaon, ajungând, însă, pe locul întâi în mai puțin de o săptămână. Așa că, la decernarea premiilor MAMA din 2011, fetele au plecat acasă cu marele trofeu „Song of the Year”.

Anul 2012: PSY – „Gangnam Style”

Imediat după lansarea piesei „Gangnam Style”, pe 15 iulie 2012, aceasta a devenit cea mai cunoscută piesă K-Pop din întreaga lume, videoclipul său ajungând la peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Așa că, era normal ca Psy să câștige „Melodia Anului”.Anul 2013: Cho Young Pil – „Bounce”

Cho Yong Pil, care este considerat unul dintre cei mai importanți muzicieni în Coreea de Sud, cu o carieră lungă și strălucită, a lansat în anul 2013 cel de-al 19-lea lui album, intitulat „Hello”, precum și două piese single „Hello” și „Bounce”. Dintre cele două, artistul a câștigat marele premiu la MAMA cu piesa „Bounce”.

Anul 2014: Taeyang- „Eyes, Nose, Lips”

Piesa „Eyes, Nose, Lips” a fost cel de-al doilea single și piesa principală de pe cel de-al doilea album al lui Taeyang. Melodia a avut un succes comercial extraordinar, decizia acordării premiului „Song of the Year” fiind unanim aplaudată.

Anul 2015: BIGBANG- „BANG BANG BANG”

Piesa „BANG BANG BANG” este piesa principală a celui de-al doilea album single al trupei Big Bang, album care s-a bucurat de un real succes și cu care Big Bang a câștigat numeroase alte premii muzicale în anul 2015.Anul 2016: TWICE- „Cheer Up”

De la lansarea piesei „Cheer Up”, din 2016, care a fost un mare succes, trupa Twice s-a impus pe piața muzicală sud-coreeană. Videoclipul piesei a devenit la acea vreme viral, iar câștigarea marelui premiu la MAMA nu a fost nicio surpriză pentru nimeni.

Anul 2017:   TWICE- „Signal”

Și în anul 2017, trupa Twice a reușit să câștige daesang „Song of the Year”, de data aceasta cu piesa „Signal”. Această piesă a fost Numărul 1 în Clasamentul Gaon Digital și pe locul patru în Billboard Japan Hot 100. Astfel, trupa Twice a reușit să câștige acest important premiu timp de doi ani consecutivi.

Anul 2018: TWICE- „What Is Love”

În 2018, trupa Twice a lansat albumul „What Is Love”, având ca title track piesa cu același nume. Chiar de la lansare, piesa s-a situat pe primul loc atât în clasamentul Gaon Digital, cât și în Billboard Korea Hot 100. Pentru această melodie, trupa a primit Certificatul de Platină de la Asociația Muzicală din Coreea de Sud, dar și marele premiu „Melodia Anului” la MAMA. Astfel, trupa Twice a reușit să câștige acest important premiu timp de trei ani consecutivi.Anul 2019: BTS – „Boy With Luv”

Lansată în aprilie 2019, piesa băieților de la BTS alături de artista americană Halsey, a avut un imens succes în întreaga lume, ajungând la 74,6 milioane de vizualizări pe Youtube în 24 de ore. De aceea, câștigarea premiului „Song of the Year” de anul acesta a fost ceva firesc, având în vedere popularitatea și succesul de care s-a bucurat de la lansare și până acum.
Sursa: koreaboo.com

TAGS: