//Vedeți șapte mari diferențe între concertele K-Pop și cele occidentale

Vedeți șapte mari diferențe între concertele K-Pop și cele occidentale

Dacă te pregătești să mergi pentru prima dată la un concert K-Pop, să nu te aștepți la lucrurile pe care le știi deja de la concertele obișnuite occidentale.

Există câteva diferențe majore, pe care ar fi bine să le cunoști, pentru a te pregăti așa cum trebuie pentru cea mai tare experiență din viața ta!1. K-Pop este principalul eveniment

Pentru concertele occidentale, se obișnuiește ca înaintea artistului „cap de afiș” să intre alți artiști sau alte trupe, care să cânte în deschidere.

În cazul artiștilor K-Pop, nu există decât un singur show, deoarece favoriții tăi vor sta pe scenă din prima secundă a concertului și până la ultimele lacrimi vărsate la bis.
2. Ai o mână liberă… sau două?

În timpul concertelor K-Pop, este ceva normal să ai într-o mână lightstick-ul artiștilor de pe scenă, un banner, în alta, să cari cumva și un semn cu numele bias-ului tău și, evident, să reușești și să filmezi totul cu telefonul tău mobil.

La concertele occidentale, nu vei vedea fanii decât cu telefoanele și mâinile în aer.
3. Ținuta pentru concert

La concertele K-Pop, este total acceptat să mergi îmbrăcat în tricou cu numele idolului tău favorit inscripționat sau cu bentițe sau coronițe cu numele acestuia, sau chiar cu ambele.

O astfel de ținută nu este, evident, obligatorie, dar demonstrează pasiunea totală a fanilor pentru artiștii de pe scenă.4. Există numeroase oportunități să dai mâna cu idolii tăi favoriți, să faci o fotografie cu aceștia sau să le obții un autograf

În comparație cu concertele occidentale, unde poți vedea artistul doar dacă vine în public sau ești aproape de scenă,  mulți artiști K-Pop includ în biletele concertelor lor accesul fanilor la o experiență de neuitat. În funcție de preț, poți avea ocazia să îi vezi de aproape, să dai mâna și să faci o fotografie cu ei, precum și să pleci acasă cu autograful lor prețios.

5. Fii pregătit de orice, atunci când vine vorba de preț

În mare parte depinde și de cota artistului sau a trupei, dar cele mai multe bilete pentru concertele K-Pop pot ajunge, lejer, la câteva sute de dolari… și chiar mai mult, dacă nu mai poți să le cumperi de pe site-urile oficiale, ci de pe piața neagră.
6. Să călătorești în altă țară ar putea fi singura opțiune pentru a vedea un concert K-Pop

Numeroși artiști occidentali includ majoritatea țărilor de pe un continent în turneele lor mondiale.

Din păcate, artiștii K-Pop includ în turneele lor (cel puțin din Europa) doar câteva locații și țări mai dezvoltate, de aceea, pentru a putea vedea un concert K-Pop, trebuie să fii pregătit sufletește și material, să te organizezi repede și bine pentru a-ți rezerva un bilet de avion și o cameră la un hotel.
7. Asta poate fi o chestiune destul de serioasă

În funcție de biletul pe care ți l-ai procurat, dacă nu ai bilet cu loc, ci în picioare, chiar în jurul scenei, acolo intrarea în sala de concert se face după principiul „primul venit, primul servit”. De aceea, fanii se așează la coadă de la primele ore ale dimineții sau, chiar mai mult decât atât, își instalează corturi în fața sălii de concerte chiar cu trei zile înainte.


Asta nu este posibil la un concert occidental, decât pentru anumiți artiști, a căror fani sunt extrem de dedicați.Sursa: koreaboo.com