//Vedeți topul celor mai remarcabili actori de film, votați de sud-coreeni

Vedeți topul celor mai remarcabili actori de film, votați de sud-coreeni

Gallup Korea a publicat rezultatul sondajului de opinie anual, pentru cei mai remarcabili actori de film.

Acest sondaj se realizează an de an în Coreea de Sud, încă din 2007. În anul 2020, la acest sondaj au participat 1700 de persoane din întreaga țară, cu vârsta de peste 13 ani și a avut loc în perioada 5 – 29 noiembrie.Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, industria de film sud-coreeană, la fel ca în toate țările, a suferit multe dificultăți, existând interdicții sau limitarea numărului de persoane din cinematografe, întârzieri ale lansării filmului sau filmări dificile sau imposibile în anumite locații.

În comparație cu anul 2019, când au existat aproape 50 de filme cu peste un milion de spectatori, anul acesta nu au fost decât 17 filme care au depășit un milion de spectatori, numărul cel mai mare de spectatori (în jur de 4,75 milioane) l-a înregistrat filmul „The Man Standing Next”, în schimb a crescut numărul celor care folosesc platformele de streaming online.

Astfel, cel mai notabil actor al anului 2020 a fost votat Song Kang Ho, cu un scor de 27,8 procente, actorul din filmul „Parasite”. Deși acest film a fost lansat în 2019 iar în 2020 nu a mai jucat în niciun film, pentru performanța remarcabilă înregistrată de „Parasite”, care a câștigat numeroase premii Oscar, inclusiv categoria „Cel mai bun film”, actorul și-a impus prezența în lumea cinematografică sud-coreeană, fiind numărul unu în acest clasament.Pe locul doi s-a clasat actorul Lee Byung Hun, cel care a interpretat rolul principal în filmul „The Man Standing Next”, filmul cu cei mai mulți spectatori în 2020.

Pe locul trei este actorul Ma Dong Seok, cel care anul trecut ținea prima pagină a ziarelor pentru faptul că a fost distribuit, alături de mari nume de la Hollywood, printre care și Angelina Jolie, în filmul Marvel „The Eternals”, film care a fost amânat din cauza pandemiei.Vedeți mai jos Top 10 a actorilor preferați de sud-coreeni:

Song Kang Ho (27.8 %)
Lee Byung Hun (14.0 %)
Ma Dong Seok (9.1 %)
Hwang Jung Min (7.5 %)
Jung Woo Sung (6.2 %)
Gong Yoo (5.9 %)
Ha Jung Woo (4.0 %)
Lee Jung Jae (3.6 %)
Kim Hye Soo (3.5 %)
Lee Jung Eun (3.4 %)
Sursa: soompi.com