//Vizita Președintelui american Donald Trump în zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Coree, anulată din cauza vremii

Vizita Președintelui american Donald Trump în zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Coree, anulată din cauza vremii

Vizita în zona demilitarizată, care desparte Coreea de Sud de Coreea de Nord, a celor doi președinți, Donald Trump și Moon Jae In, și care ar fi trebuit să aibă loc în această dimineață, a fost anulată din cauza unei cețe dense.Președintele sud-coreean i-a propus această vizită lui Donald Trump, în timpul întâlnirii de ieri de la Summit-ul bilateral de la Seul, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt de la Casa Albastră.

În jurul orei 7,00 din această dimineață, Președintele Moon a plecat de la Casa Albastră cu un elicopter, dar, din cauza ceții dense, elicopterul a fost nevoit să aterizeze în apropierea zonei demiltarizate, președintele continuându-și drumul până la DMZ cu o mașină.

În schimb, Președintele Trump, care se afla la baza armată americană, Yongsan Garrison, din centrul Seul-ului, și care a plecat cu un elicopter al marinei americane către DMZ, a fost nevoit să se întoarcă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. În cele din urmă, și Președintele Moon s-a întors la reședința prezidențială, în jurul orei 9,00 a.m.

Întrucât această vizită nu era inclusă în programul oficial al Președintelui Trump în Coreea de Sud, ea a fost numită drept „vizită surpriză”.

La sfârșitul lunii octombrie, președintele american a fost întrebat dacă este interesat să viziteze zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, acesta răspunzând: „Păi, prefer să nu spun dar veți fi surprinși”.

Un oficial de la Casa Albă a declarat, însă, săptămâna trecută, că Președintele Trump nu va face o vizită în DMZ pentru că nu-i permite programul încărcat, și că „sincer, ar fi un pic cam banal”. Însă, Secretara de presă de la Casa Albă a relatat către Associated Press că președintele a fost „un pic cam frustrat că nu a reușit să ajungă. E clar că a fost un lucru pe care și l-a dorit să îl facă”.
Sursa: koreajoongangdaily.joins.com